Παθογόνοι & Μικροβιολογικές αναλύσεις
(ΑΤΕΙΘ & Οργανισμός Δήμητρα)
Πριν την γεωσκωληκοκομποστοποίηση προηγείται θερμοφιλική αερόβια κομποστοποίηση με ανύψωση θερμοκρασίας στους περίπου 70 C για καταστροφή των παθογόνων. Οι συγκεντρώσεις των παθογόνων βρίσκονται κάτω από τα όρια της πρόσφατης Ευρωπαϊκής Οδηγίας (E.E. 142/2011). Παραθέτουμε (σε pdf) μικροβιολογικές αναλύσεις των προϊόντων μας, από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων και τον Οργανισμό Δήμητρα.
Το στερεό εδαφοβελτιωτικό (γεωσκωληκοκομπόστ) και το υγρό εδαφοβελτιωτικό (τσάϊ της κομπόστας) έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν τις επιπτώσεις από φυτικές ασθένειες (Pythium, Rhizoctonia, Plectosporium, Verticillium) στο πεδίο είτε στο θερμοκήπιο, καθώς και τις επιπτώσεις από παράσιτα, κάμπιες, ψείρες, αράχνες σε διάφορες καλλιέργειες (ντομάτες, αγγούρια, φράουλες, λάχανα, πιπεριές, σταφύλια, χρυσάνθεμα κλπ.) στο πεδίο είτε στο θερμοκήπιο (άρθρο pdf, C. A. Edwards et.al., 2007)